fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 279 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم
سیاسی اجتماعی

سیاسی اجتماعی (48)

سید ابراهیم رئیسی بعداز ظهر یکشنبه در تماس تلفنی امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، تاکید کرد: به طور قطع استقلال سیاسی ایران و فرانسه اندوخته ارزشمندی برای برقراری روابط متوازن، قوی و پایدار میان دو کشور است و منافع مشترک ما در ممانعت از دخالت عوامل برون زا در این روابط است.

رئیسی درپاسخ به اظهارات رئیس جمهور فرانسه درمورد نشست سران کشور‌های همسایه عراق در بغداد، با بیان اینکه ایران همواره و در مقاطع مختلف درکنار مردم عراق بوده است، گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران همواره حمایت از مردم عراق برای برقراری صلح و آرامش در منطقه بوده است و همکاری‌های درون منطقه‌ای را در جهت ایجاد امنیت و آرامش درمنطقه بسیار مفید می‌دانیم.

رئیس جمهور درخصوص تلاش کشور‌های منطقه و جهان برای مبارزه با تروریسم و داعش با بیان اینکه داعش توسط آمریکایی‌ها ایجاد شده و مورد حمایت قرار می‌گیرد، گفت: آمریکایی‌ها برای حمایت از داعش و تروریسم جدید باید به افکار عمومی دنیا پاسخ دهند.

رئیسی با تقبیح سیاست برخی کشور‌ها که تروریسم را به بد و خوب تقسیم می‌کنند، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران تروریسم در هر نوع آن را محکوم می‌کند و از نظر ما فرقی بین داعش دمشق، داعش عراق و داعش خراسان وجود ندارد.در افغانستان شکست خورده است، گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که گروه‌های افغانی به یک الگوی مورد قبول همه مردم افغانستان دست پیدا کنند و در این راستا جمهوری اسلامی ایران برای ایجاد صلح و آرامش و امنیت و جلوگیری از برادرکشی در افغانستان آماده است.

رئیسی همچنین با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت قوی در لبنان که بتواند حقوق مردم این کشور را تامین و حفظ کند، گفت: ما از هرگونه کمک انسان دوستانه به مردم لبنان دریغ نخواهیم کرد و آماده همکاری با فرانسه برای پیشرفت و توسعه لبنان هستیم.

رئیسی با بیان اینکه مردم لبنان امروز از تحریم‌های اقتصادی رنج می‌برند و فرانسه می‌تواند در رفع این تحریم‌ها نقش ایفا کند، گفت: تلاش و کمک ایران، فرانسه و حزب الله برای تشکیل دولت قوی در لبنان می‌تواند به نفع این کشور باشد.

رئیس جمهور همچنین درخصوص مذاکرات هسته ای، گفت: ما با مذاکره مفید مخالفتی نداریم، اما برنامه و نتیجه مذاکره باید لغو تحریم‌ها علیه ایران باشد، مذاکره برای مذاکره بی فایده است.

"امانوئل ماکرون" رئیس جمهور فرانسه نیز در تماس تلفنی به رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر توسعه و تعمیق روابط بین ایران و فرانسه و لزوم بازبینی در روابط دو کشور، گفت: باید حرکت جدیدی با محور‌های جدید در روابط دو کشور در زمینه‌های دوجانبه و در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و همکاری‌های منطقه‌ای آغاز کنیم.

رئیس جمهور فرانسه با اشاره به تحولات اخیر در افغانستان تاکید کرد: معتقدم دولت آتی افغانستان باید حاصل اراده ملی مردم این کشور باشد و طالبان در این کشور باید به موضوعاتی همچون حقوق بشر و تعهدات بین المللی پایبند باشد.

ماکرون با اشاره به حضور مهاجران افغانی در ایران و مشکلات ناشی از آن بر کمک و همکاری کمیسیاریای عالی پناهندگان در این زمینه با ایران تاکید کرد.

وی همچنین با اشاره به اوضاع لبنان و شرایط سخت مردم این کشور، بر همکاری فرانسه و ایران به همراه حزب الله لبنان در ایجاد یک دولت قوی و کارآمد در این کشور تاکید کرد.

رئیس جمهور فرانسه در این گفت و گوی تلفنی همچنین با اشاره به موضوع هسته ای، ابراز امیدواری کرد که مذاکرات وین در این زمینه با حضور ایران از سرگرفته شود.

به گزارش پارسینه،سردار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه عصر امروز در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران طی سخنانی اظهار داشت:

          دشمن اگر با ما وارد جنگ سخت نمی‌شود بدلیل آن است که جرات آن را ندارد. از سال ۱۳۳۲ بیشترین ضربات آمریکا به ما در زمان دموکرات‌ها وارد شده است و تحریم‌های اساسی ما در زمان آن‌ها بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سوالات دانشجویان پاسخ داد.

سردار فدوی در پاسخ به یکی از دانشجویان درباره انتقام شهادت سردار سلیمانی گفت: شیوه انتقام را ما تعیین می‌کنیم. ما آمریکایی‌ها را به خاک مذلت نشاندیم. از سال ۶۵ به بعد آمریکایی‌ها با ما مستقیما وارد جنگ شدند و این هم در عکس العمل به اقدامات ما در دفاع مقدس بود و از آن زمان تا کنون همیشه همینطور بوده است و آن‌ها هم نتوانستند پیروز شوند.

وی ادامه داد: یکی از وزرای دفاع آمریکا در پایگاه الظفره امارات گفته بود که ما می‌خواهیم در برابر ایران بازدارندگی ایجاد کنیم. در واقع آن‌ها در ازای اقدامات ما دست بکار‌هایی می‌زند که ضعیف‌ترین انسان‌ها این کار را می‌کنند و جرات ندارند که مسئولیت آن را قبول کنند و ترامپ اولین فردی بود که این کار را کرد.

جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوالی دیگری درباره اینکه اگر انتقام سخت از شهادت سردار سلیمانی گرفته می‌شد ترور شهید فخری زاده اتفاق نمی‌افتاد، گفت: ما امروز در مرحله‌ای هستیم که دشمن به دنبال بازدارندگی در مقابل ما است. ما در دهه ۶۰ در مرز‌های خودمان با آمریکا می‌جنگیدیم و امروز در جایی که خانه آمریکایی‌ها بود با آن‌ها می‌جنگیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نتیجه تحقیقات سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: این موضوع به عهده مسئولان قضایی است. مسئولان قضایی به ما گفتند که کار‌ها تمام شده و فقط حکم قاضی مانده است. تاکید ما این است که هم حکم قاضی و هم تکلیف دیه شهدای این سانحه قبل از سالگرد آن مشخص شود. ما به همه خانواده شهدا سر زدیم و دل جویی کردیم و غم و غصه ما در این موضوع کمتر از بقیه نبوده است. ما هم در سپاه پیگیر مشخص شدن نتیجه پرونده هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: سیستم قضایی ۴ گروه متخصص حتی خارج از نیرو‌های مسلح برای تحقیق این پرونده انتخاب کرد و حتی این کار شبیه سازی هم شد و در شرایطی مانند یک رزمایش، سامانه دوباره شلیک کرد تا سیستم قضایی به همه ابعاد قضیه پی ببرد. اوایل آبان بود که از دادستانی سازمان قضایی نیرو‌های مسلح دوباره پیگیر شدیم که گفتند همه کار‌ها انجام شده و فقط انشا حکم توسط قاضی مانده است.

جانشین فرمانده کل سپاه در پاسخ به سوالی درباره فعالیت سیاسی سپاه اظهار داشت: در این باره پشت پرده‌ای وجود ندارد. ما خیلی صریح می‌گوییم جبهه حق، انقلاب اسلامی است و جبهه باطل هم یعنی آمریکا. سپاه در صف اول این درگیری قرار دارد و ۴۰ هزار پاسدار در این لباس شهید شده اند و این فعالیت‌ها برای زد و بند و پشت پرده نیست.

وی درباره شهادت سردار فخری زاده عنوان کرد: ۱۱ پاسدار همراه شهید فخری زاده بوده اند و انفجار نیسان هم به خاطر از بین بردن پاسداران بود. آدمی در صحنه ترور نبود و ۱۳ تیر کلا شلیک شده و همه از تیربار داخل نیسان بوده است و بقیه تیر‌ها توسط محافظان شلیک شده است. تیربار داخل نیسان هم مجهز به یک سیستم هوشمند ماهواره‌ای بوده که روی شهید فخری زاده زوم کرده بود و از هوش مصنوعی بهره می‌برده است. سرتیم حفاظت هم که تیر خورده بدلیل آن است که خودش را روی شهید انداخته است. شهادت سردار فخری زاده هم به دلیل تیری بوده که به کمر ایشان اصابت کرده و موجب قطع نخاع وی شده است.

فدوی در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته می‌شود در قضیه شهادت سردار سلیمانی سپاه گزینه‌هایی را مطرح کرده و با مخالفت دولت مواجه شده است گفت: اینطور نبوده است. سپاه تابع سیاست‌های دولت نیست و تابع فرمانده کل قوا است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما‏، آقای علی ربیعی در گفتگو با برنامه در انتهای الوند شبکه دوم سیما، درباره آخرین نتایج بررسی‌ها درخصوص ترور ناجوانمردانه شهید محسن فخری زاده، گفت:

         در این زمینه شورای عالی امنیت ملی قبلا اطلاع رسانی کرده است، وزارت اطلاعات با تلاش‌هایی که داشت متوجه تحرکاتی شده و موفق شدند روی منطقه تسلط پیدا کنند، وزارت اطلاعات اشخاص مرتبط را شناسایی کرده و همه ابعاد در حال بررسی است و زمانی که قطعی شود، واکنش متقابل طراحی خواهد شد.
سخنگوی دولت افزود: نکته حائز اهمیت این است که همان طور که مقام معظم رهبری اشاره داشتند‏‏، دانش هسته‌ای ما تحت تاثیر قرار نگرفت و نتوانستند آن را ترور کنند.
آقای ربیعی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های ما تقویت دانش پژوهشی، جذب نخبگان و حتی اعتبار بیشتر برای پیشرفت‌های علمی است و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ما در زمینه فناوری هیچ کوتاهی نخواهیم کرد.
سخنگوی دولت در ادامه درباره مصوبه تحت عنوان طرح اقدام راهبردی مجلس برای مقابله با تحریم‌ها گفت: قانون گذاری حق مجلس است، اما یک سری مسائل و تصمیم‌گیری‌هایی داریم که به چند نحو تاثیر دارند، مانند جنگ و صلح که رهبری تصمیم می‌گیرد.
وی با بیان اینکه مصوبه مجلس به رفع تحریم‌ها منجر نمی‌شود گفت: مردم ما سه سال این فشار‌ها را تحمل کردند و الان باید در کنار هم باشیم و از ثمرات این سه سال مقاومت استفاده کنیم.
آقای ربیعی افزود: این دسته از مسائل با توجه به منافع ملی و زندگی مردم، انتخاب و انتخاب نکردن سناریو‌ها فرا قوه‌ای است. اصل ششم قانون اساسی نیز به همین منظور پیش بینی شده که این نوع تصمیمات مهم و تاثیرگذار در سیاست خارجی، اقتصاد کشور و حتی مسائل اجتماعی باید در چارچوب کلی شورای عالی امنیت ملی تنظیم شده و در نهایت به تصویب و تایید مقام معظم رهبری برسد همان طور که برجام را از این مسیر رفتیم و هیات وزیران برای آن تصمیم نگرفتند.
وی تصریح کرد: ما ۳ سال مقاومت کردیم و در برجام متعهد ماندیم. مردم سختی کشیدند. آن‌ها تصمیم داشتند با فشار اقتصادی مردم را به خیابان‌ها بکشانند. اما ما تحمل کردیم و امروز می‌توانیم از دستاورد‌های این سه سال استفاده کنیم. در چنین شرایطی ما باید کنار هم باشیم و بتوانیم از دستاورد‌های مردم حفاظت کنیم.
سخنگوی دولت گفت: عنوان طرح مقابله با تحریم است که معتقدیم این طرح مقابله با تحریم نیست. اگر قرار بود غنی سازی ۲۰ درصدی و اجرا نکردن پروتکل الحاقی منجر به رفع تحریم شود که ما قبلا آن‌را داشته‌ایم. اگر بنا به رفع تحریم است کارشناسان دولت، اعضای دیگر شورای امنیت ملی، مسوولان نیرو‌های مسلح و قوه قضاییه هستند و من اگر نکته‌ای را از سوی دولت عرض کردم بر این اساس بود که شورای عالی امنیت ملی جای بحث و بررسی تغییرات مهم و تاثیر آن در حوزه سیاسی، دفاعی و امنیتی و حتی اجتماعی است.
آقای ربیعی در ادامه در مورد تاثیر محدودیت‌های اعمال شده در کاهش و یا افزایش شیوع کرونا گفت: قطعا این محدودیت‌ها تاثیر داشته است به طوری که الان شمار مبتلا‌ها کم شده و بسیاری از شهر‌ها از حالت قرمز خارج شدند. وضعیت هنوز عادی نیست، اما این طرح تاثیر داشته و باید آن را تداوم دهیم.
وی همچنین گفت: مشکل این است که در مقابل این دستورالعمل‌ها عده‌ای خسته شده و عده‌ای به آن باور ندارند. برخی هم مسئولیت پذیر نیستند.
سخنگوی دولت درباره طرح‌های دولت برای حمایت از اقشار آسیب دیده بر اثر محدودیت‌های کرونایی هم گفت: ما برنامه ریزی کرده ایم که تقریبا ۶۵ هزار میلیارد تومان برای مخارج و تسهیلات مقابله با کرونا صرف شود که از این رقم ۲۲ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت وام یک میلیون تومانی اول و ۸ هزار میلیارد تومان آن صرف مشاغل آسیب دیده شد. همچنین۱۳ هزار میلیارد تومان وام پیش بینی کرده‌ایم و افراد با پیامک می‌توانند با پیامک مراجعه و وام بگیرند. منتهی ما هم شغل و هم شاغل را در نظر گرفتیم.
آقای ربیعی همچنین گفت: علاوه بر این بیمه بیکاری تقریبا ۳ هزار میلیارد تومان به بیمه بیکاری تزریق کردیم که احتمالا ۲ هزار میلیارد تومان دیگر نیاز داشته باشیم. ۴ هزار میلیارد تومان هم برای تجهیزات کادر درمانی هزینه داشتیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در حال حاضر روی طرح حمایت معیشتی کار می‌کنیم و تقریبا اطلاعات تمام این افراد را استخراج کردیم که در اثر کرونا زندگیشان آسیب نبیند. این افراد حدود ۳۰ الی ۳۴ میلیون نفر هستند که در چهار مرحله قرار شده از آن‌ها حمایت شود و امیدواریم بتوانیم به قول‌مان عمل کنیم.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری اینترفاکس؛ یک نماینده برجسته پارلمان روسیه امروز به ترکیه نسبت به هر گونه عملیات گسترده در منطقه «ادلب» سوریه هشدار داد و تهدید که این حمله پایان بدی برای خود آنکارا خواهد داشت.

 

« ولادیمیر زباروف» معاون اول کمیته امور بین المللی در مجلس عالی در پارلمان روسیه، ترکیه را تهدید کرد که انجام عملیات نظامی گسترده در ادلب سوریه پایان ناگواری برای خود آنکارا خواهد داشت.

این در حالی است که در پی شدت گرفتن تنش در شمال سوریه ،روسیه دو ناوشکن مجهز به موشک های کروز هدایت شونده به سواحل سوریه فرستاد و آنکارا  را متهم کرد که خودش مسئول کشته شدن 33 نظامی در منطقه ادلب سوریه در روز پنجشنبه است.

«الکسی رولف» مسئول ناوگان دریای سیاه روسیه گفت که دو ناوشکن روسی حامل موشک های کالیبر بسیار دقیق به دریای مدیترانه و به طور مشخص به سواحل سوریه اعزام شدند.

رولف تأکید کرد: ناوشکن های دریاسالار ماکاروف و دریاسالار گریگورویچ که مجهز به موشک های کروز هدایت شونده از نوع کالیبر هستند و وابسته به ناوگان دریای سیاه هستند از تنگه های بسفور و داردانل ترکیه عبور کردند و در راه دریای مدیترانه هستند.

وی تصریح کرد که این دو ناوشکن در دریای مدیترانه مستقر می شوند تا بخشی از نیروهای گروه دریایی دائمی روسیه در آن جا باشند.

تقویت ناوگان های کشتی های جنگی روسیه در دریای مدیترانه در پی آن صورت می گیرد که اوضاع در استان ادلب سوریه در منطقه کاهش تنش به شدت متشنج شده است.

در تحولی دیگر، وزارت دفاع روسیه امروز جمعه درباره کشته شدن نظامیان ترکیه در شمال سوریه بیانیه ای صادر کرد و تأکید کرد که حمله هوایی سوریه که نظامیان ترکیه در آن کشته شدند گروه های تروریستی را هدف قرار داد اما پس از آن مشخص شد که نیروهای ترکیه در صفوف آنها بودند.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد دیروز 27 فوریه عناصر مسلح در منطقه کاهش تنش در ادلب سعی کردند به مواضع نیروهای سوریه حمله کنند.

در این بیانیه آمده است در میان عناصر مسلح که در بمباران دیروز ادلب زخمی شده اند چند نیروی ترک بودند، جنگنده های روسی به منطقه ای در ادلب که مواضع نیروهای ترک در آنجا بوده است حمله نکرده است.

این وزارت‌خانه تاکید کرد: روسیه به محض اطلاع از کشته شدن نظامیان ترک تمام تلاش خود را برای برقراری آتش بس توسط نیروهای سوریه به کار گرفت تا کشته ها و زخمی ها ترکیه منتقل شوند.

وزارت دفاع روسیه در این بیانیه تصریح کرد که ترکیه هیچ گونه اطلاعاتی درباره حضور نیروهایش در منطقه ادلب سوریه به ارتش روسیه نداده است و قرار نبود که یگان های ترکیه در منطقه بمباران باشند.

در ادامه این بیانیه آمده است که حادثه در زمان تلاش گروه تروریستی جبهه النصره برای انجام عملیات هجومی به چند محور علیه مواضع ارتش سوریه در منطقه کاهش تنش در ادلب در روز پنجشنبه رخ داد.

در این بیانیه همچنین آمده است که مرکز آشتی روسیه در سوریه ارتباط خود با مرکز هماهنگی ترکیه در ادلب را ادامه می دهد تا از هر گونه تهدیدهای امنیتی به دلیل واکنش نیروهای سوریه به مراکز دیده بانی و یگان های ارتش ترکیه که در منطقه کاهش تنش در ادلب مستقر هستند اجتناب شود.

این در حالی است که استاندار «هاتای» در ترکیه از کشته شدن ۳۳ سرباز این کشور بر اثر یک حمله هوایی در استان ادلب سوریه خبر داده است.

«دیده‌بان حقوق بشر سوریه»، وابسته به معارضان سوری بامداد جمعه از کشته شدن ۳۴ سرباز ترکیه در استان ادلب سوریه خبر داد. استاندار «هاتای» که با «ادلب» هم‌مرز است کشته شدن ۳۳ سرباز را تأیید کرده است.

ه گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه و در پاسخ به نامه دکتر نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا که در آن، مصوبات امروز جلسه ستاد را تقدیم رئیس جمهور کرده بود، ضمن ستایش از فداکاری پزشکان، پرستاران و کادر درمانی و خدماتی بیمارستان‌ها، با همه مواردی که ستاد مصوب کرده است از جمله محدودیت‌های پیشنهادی و تعطیلی مراکز آموزشی، حسب تشخیص ستاد موافقت کرد.

متن کامل دستورالعمل رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای دکتر نمکی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا؛

با قدردانی از تلاش‌های جنابعالی و با ستایش فداکاری پزشکان، پرستاران و کادر درمانی و خدماتی بیمارستان‌ها، فروتنانه عرض می‌کنم که ایثار همکاران شما که جانانه در صف نخست محافظت از شهروندان ایستاده‌اند، در حافظه تاریخی ملت ما باقی خواهد ماند. ایرانِ ما به داشتن این زنان و مردان سربلند و مسؤولیت‌پذیر به خود می‌بالد.

همانگونه که در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و هیأت دولت اعلام کردم، یگانه مرجع تصمیم‌گیری در خصوص مدیریت بیماری کرونا، تنها و تنها آن ستاد می‌باشد و تمام دستگاه‌ها و ارکان کشور موظف و مکلف به اجرای تمامی مصوبات ستاد خواهند بود.

برای ایجاد نظم، انضباط و هم‌افزایی همه دستگاه‌های دولتی، خدماتی، غیردولتی و یا اجرایی در ایفای وظیفه خود و رسالت خطیر مراقبت از سلامت مردم، همانگونه که در دولت نیز تاکید شد، نیازمند تصمیم‌گیری‌های قاطع، دقیق، علمی و متمرکز هستیم و در این راستا، هرگونه تصمیم، صرفاً از طرف آن ستاد خواهد بود.

ترتیبی اتخاذ نمایید تا در صورت تعطیلی مراکز آموزشی، با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین سازمان صدا و سیما، اقدامات لازم برای آموزش آنلاین و عمومی از طریق رسانه ملی انجام گیرد تا حتی‌الامکان لطمه‌ای به تحصیل فرزندان عزیزمان وارد نشود.

همه دستگاه‌های اجرایی، نهادهای عمومی، سازمان اوقاف و امور خیریه، ستاد نماز جمعه، مرکز امور رسیدگی به مساجد، دستگاه‌های نظامی، انتظامی، قضایی و متولیان اماکن مذهبی، مکلف و موظف به تبعیت و اجرای تصمیمات ستاد ملی مدیریت کرونا هستند.

در صورت عدم اجرای تصمیمات آن ستاد از سوی هر دستگاهی، سریعاً موارد به اینجانب گزارش شود تا پیگیری‌‌های لازم از طریق مراجع ذی‌ربط انجام گیرد.

همچنین با همه مواردی که ستاد مصوب نموده و در نامه جنابعالی به آنها پرداخته شده، از جمله محدودیت‌های پیشنهادی و تعطیلی مراکز آموزشی، حسب تشخیص ستاد موافقت می‌شود.

از ملت بزرگوار و شریف ایران می‌خواهم در این شرایط خاص و خطیر، با رواداری، همدلی، آرامش و مراقبت جدی و تبعیت از توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری و کنترل این بیماری، اکیداً از مسافرت و ترددهای غیرضرور، خودداری نمایند.

قطعاً ملت بزرگ، فهیم، مسؤولیت‌پذیر و مقاوم ایران که از مراحلی بسیار سخت‌تر و صعب‌تر از این گذر کرده است، این بار نیز از این گردنه، با تدبیر عبور خواهد کرد. ما همه با هم هستیم و بی‌تردید کرونا را شکست خواهیم داد.

حسن روحانی         

رئیس جمهوری اسلامی ایران

بیشتر بخوانید

انتهای پیام/v

سیدمحمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات دقایقی قبل در انتخابات شرکت کرد و رای خود را به صندوق انداخت.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر یکشنبه در جلسه هیات دولت اظهارداشت: در یکی از سخت‌ترین ایام حیات انقلاب اسلامی و در شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی ملت ایران برای تکریم نهاد انتخابات و دفاع از «حق انتخابِ» خویش، به پای صندوق‌های رای رفتند و برای سرنوشت خویش تصمیم گرفتند.

رئیس جمهور با بیان اینکه "ما باید نهاد انتخابات در ایران را زنده نگه‌داریم و صرف نظر از نتیجه و گرایش سیاسی منتخبان، از نفسِ حضور مردم تشکر می‌کنیم"،  ضمن تبریک به نمایندگان منتخب ملت گفت: همان‌طور که رئیس جمهور نه تنها نماینده 24 میلیون رای دهنده به خویش بلکه نماینده 41 میلیون رای دهنده و همه ملت ایران است. از روز افتتاحیه مجلس یازدهم، مجلس هم نماینده نه فقط 42 درصد رای دهنده، بلکه وکیل همه‌ی ملت ایران است.

دکتر روحانی گفت: مردم اکنون انتظار دارند که نمایندگان محترم به عنوان نماینده منافع ملی، مصالح ملی و حقوق همه ملت ایران عمل کنند. طبق قانون اساسی هر نماینده مجلس نه در برابر مردم حوزه انتخابیه خود که در برابر کل ملت ایران مسوول است.

رئیس جمهور تصریح کرد: دولت تدبیر و امید از آغاز، با دفاع از حق مشارکت، در پی گسترش رقابت در انتخابات بود و با وجود سخت‌گیری‌ها، در رایزنی‌ها چه در نهان و چه در آشکار برای رشد مشارکت سیاسی کوشید.

دکتر روحانی همچنین با قدردانی از تمامی کسانی که در اجرا و برگزاری این انتخابات تلاش کردند، گفت:

از مجریان انتخابات و از همه کسانی که در سراسر کشور در برگزاری این انتخابات تلاش کردند و زحمت کشیدند ، باید سپاسگزاری کنم . از نیروهای انتظامی که امنیت را برقرار کردند و از اصحاب رسانه که به دقت و حساسیت، فضای انتخابات را منعکس کردند ، قدردانی می‌کنم.

دکتر روحانی همچنین به موضوع بیماری کرونا اشاره و ضمن اعلام همدلی و همبستگی با همه مردم عزیز ایران و به خصوص شهروندان شهرهایی که چند تن از هم وطنان ما در آنجا جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند، به اقدامات گسترده دولت برای مبارزه و ریشه کنی این بیماری پرداخت و خطاب به ملت ایران اظهارداشت: ما اطمینان می‌دهیم که همه توان خود را به کار گیریم تا سلامت مردم تامین شود و از این رو، بلافاصله ستاد پیشگیری و مقابله را تشکیل داده و همه امکانات خود را بسیج کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه دستگاه‌های دولتی، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی هر اقدامی را که لازم است برای سلامت عمومی انجام خواهند داد، گفت: هدف ما کنترل بیماری در کوتاه‌ترین زمان با کمترین تلفات ممکن است و مسوولیت و فرماندهی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اقدامات خودسرانه افراد یا دستگاه‌ها در این مساله به هیچ وجه تحمل نخواهد شد.

دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کارگروه اقدام مالی (FATF) اشاره کرد و اظهارداشت: در مورد FATF نظر دولت و مجلس مشخص بود و همه اقدامات اجرایی را انجام داد و لوایح چهارگانه از جمله دو لایحه پالرمو و CFT را نیز به تصویب رساند. قصد دولت، اعلام تصمیم جدی نظام در مبارزه با پولشویی و جرائم سازمان یافته و تامین مالی تروریسم بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: تلاش ما این بود اجازه ندهیم علی‌رغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم.

دکتر روحانی گفت: در هر حال FATF ، عدم تصمیم جمعی خارج از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار داده و مصوبه‌ای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد که همانگونه که انتظار می‌رفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیه‌گر تشدید تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی خواهد بود. اینک وقت آن است که آنها که بهانه به دست آمریکا داده‌اند، پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه خود باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بانک مرکزی و دستگاه‌های اقتصادی و تجاری ما برنامه‌ریزی لازم برای تجارت در شرایط تحریمی انجام داده‌اند و تلاش می‌کنند آثار منفی آن بر اقتصاد و مبادلات بین‌المللی ما را به حداقل برسانند، گفت: البته محدودیت ‌تحریم‌های آمریکا خیلی شدیدتر و بیشتر از محدودیت‌های FATF می‌باشد ولی تلاش دولت برای آن بود که مصوبه FATF ، مجوزی به دولت آمریکا برای فشار بیشتر به طرف‌های تجاری ما ندهد.

دکتر روحانی تاکید کرد: این حق ملت بزرگ ایران و جمهوری اسلامی نبود و نیست که در حالی که پیشتاز مبارزه با تروریسم و پولشویی است، در لیست اقدام تقابلی یک نهاد بین‌المللی قرار گیرد.

تهران-ایرنا- روزهای منتهی به هر رویداد مهمی طی ۷ سال گذشته آغشته به انواع حاشیه‌ها و شایعه‌ها درباره دولت، وزرا و رییس‌جمهوری بوده است و گفتار و رفتار مسئولان دولت تدبیر و امید هربار آبی بر آتش این شایعه‌های مکرر.

«روحانی در آستانه انتخابات و ۲۲ بهمن استعفا خواهد داد» تیتر برخی حساب‌های توییتری، کانال‌های خبری و حتی برخی رسانه‌های رسمی طی هفته گذشته بود و این گروه بی‌آنکه منبع مشخص یا دلیل خاصی برای خبر خود ارائه دهند، در پی بال و پر دادن به شایعه خود بودند. ادعای این گروه دلخوری روحانی از برخی روندها و در نتیجه کناره گرفتن او است در حالی که از همان لحظات نخست انتشار این شایعه نشانه‌های بی‌شماری از دروغ بودن آن هم منتشر شد. رییس‌جمهوری در ۲۲ بهمن مانند تمام ۴۰ سال سیاست‌ورزی خود از ایران و انقلاب و نظام دفاع کرد و همه را به آمدن در پای صندوق‌های رای تشویق. با این همه اما در آستانه انتخابات ندیدن این نشانه‌ها برای برخی جریان‌ها و گروه‌های سیاسی منافع بیشتری از دیدن و باور کردن آن دارد.

نشانه‌هایی که دیده نشد

همزمان با انتشار گسترده شایعه استعفای روحانی در روز ۲۲ بهمن، مسئولان دولتی و نهاد ریاست جمهوری آن را تکذیب کردند. نشانه‌های دیگری هم بودند که اکانت‌های تندرو و کانال‌های شایعه‌ساز آن را ندیدند. برنامه هیات دولت با حضور رییس‌جمهوری در سایت ریاست‌جمهوری منتشر شده و سازمان تبلیغات اسلامی هم سخنران روز راهپیمایی ۲۲ بهمن را حسن روحانی اعلام کرده بود. این دو رویداد گرچه بارها در روی داده بود اما باز هم بارها مورد تاکید مسئولان امر و حتی برخی خبرگزاری‌های اصولگرا قرار گرفت.  

«علی ربیعی» سخنگوی دولت در واکنش به این شایعه در توییتی نوشت: دولت تدبیر و امید تحت ریاست رییس‌ جمهور تا مرداد ۱۴۰۰ در خدمت ملت، پای پیمان خود خواهد ایستاد. نارسایی‌ها و گلایه‌ها را باید شنید، به رسمیت شناخت و برای رفع آنها و جلب رضایت هرچه بیشتر مردم از پا نایستاد. وی در توییتی دیگر تصریح کرده است: «چهل و یک سال پیش در حماسه ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به دنیا پیام دادیم که تعیین سرنوشت خود را به دیگران نخواهیم سپرد.»

«علیرضا معزی» معاون اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور استعفا رییس‌جمهوری را شایعه‌ای تکراری و فاقد خلاقیت دانست و در حساب توئیتری خود نوشت: از شایعه‌سازانی که چندین صفحه دیالوگ‌ تخیلی و مهیج می‌نوشتند و حتی میزانسن هم می‌چیدند واقعا بعید بود به این سطح تنزل کنند. برای پوشاندن دعوای دولیستی‌ها و مشاجره بی‌لیست‌ها، به شایعات خلاقانه‌تری نیاز است.

«حسام الدین آشنا» مشاور رییس جمهوری هم در واکنش به این شایعه‌ها در حساب توییتری خود نوشت: «شایعه سازی سازماندهی شده در باره/علیه مقامات عالی با هدف بی‌ثبات سازی کشور اقدامی ضد انقلابی و دارای تبعات ضد امنیتی است. اگرچه زم در حال محاکمه است ولی ظاهرا هنوز شبکه‌ او یا شبکه‌های مشابه ولی پنهان‌کارتر هنوز فعال هستند.»

بنرهای وحدت شکن روز وحدت

شایعه‌ استعفای رئیس‌جمهوری که با تیترهای عجیب در کانال‌ها منتشر می‌شد و تا لحظه سخنرانی حجت‌الاسلام روحانی هم ادامه داشت، روز راهپمایی وحدت‌آفرین ۲۲ بهمن به عامل وحدت‌شکنی تبدیل شد. بنرها و پوسترهایی در برخی مسیرهای راهپمایی دیده می‌شد که تصویر کوهنوردی رییس‌جمهوری بود و جمله‌ای دروغ با این مضمون که در سیل و زلزله نقطه‌ای از ایران رییس‌جمهوری در نقطه دیگری در حال تفریح بوده است! یا دست‌نوشته‌ای که محل سکونت رییس‌جمهوری را اشرافی توصیف کرده بود یا شعارهایی که علیه روحانی، وزیرامور خارجه و دولت در مسیر راهپیمایی داده می‌شد. همه و همه نشان از تداوم تدارک حمله به دولت و رئیس‌جمهوری داشت که از شب‌ها و روزهای گذشته در کانال‌های خبری و گروه‌های پیدا و پنهان پخش می‌شد. در اجرای برخی نمایش‌های طنز هم حتی کنایه‌های انتقادی به عملکرد دولت دیده و شنیده می‌شد.

رییس‌جمهوری دلگیر است یا انتخابات نزدیک است؟

اکانت‌های توییتری تندرو درصدد اختلاف افکنی میان مسئولان کشور هستند و تفاوت چندانی هم نمی‌کند که این اختلاف‌سازی میان چه کسانی باشد؟ این عده معتقدند روحانی از برخی سخنان و اقدامات گله‌مند است و تمایلی به ادامه کار ندارد. این در حالی است که رییس‌جمهوری دستکم طی یک ماه چندین سخنرانی در جمع مردم، هیات دولت و مناسبت‌های مختلف انجام داده و در همه آن‌ها تاکید کرده است که حفظ وحدت میان مسئولان عامل اعتماد مردم و نجات‌بخش کشور است.

تندورها رئیس‌جمهوری را به دلیل انتقاد از برخی رویه‌های نظارتی در انتخابات متهم به کاستن از شور انتخاباتی و دلسرد ساختن مردم می‌کنند این درحالی است که روحانی در سخنرانی امروز خود بار دیگر تاکید کرده است: «به خاطر این اقدام یا آن اقدام با صندوق رای قهر نکنیم، انتخابات و صندوق رای منجی ما است، ما در دهه پنجم انقلاب که یکسال آن گذشت و وارد سال دوم می‌شویم اصلاحات بسیاری در این کشور باید انجام شود. نظام جمهوری ما باید نو شود. نوسازی شود، سالم‌تر و شکوفاتر شود در سایه رای، حضور و انتخابات شما.»

رییس‌جمهوری پیش از این و در ۱۶ آبان ماه هم در آیین پایانی سی‌وهفتمین جایزه کتاب سال و بیست‌و هفتمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در تالار وحدت، گفت: «نه تنها کتاب بلکه یک نهاد و دولت هم قابل نقد است، حتی تمام نهادها قابل نقد هستند، ما نهاد و جمعی را که بگوییم نقد بر آن جایز نباشد در کشور و در دنیا نداریم و اگر نقد به حقی داریم، باید نقد کنیم. اما این نقد ما به آن معنا نیست که مردم از مسیری که باید پیش بروند و حقوقی که پیش روی آنها است، صرفنظر کنند و یا خسته و دلسرد بشوند. ما باید مسیرمان را ادامه بدهیم و تردید نداریم که در این مسیر پیروز هستیم.»

مرور سخنان رییس‌جمهوری طی هفته‌ها و روزهای گذشته نشان می‌دهد که او نه تنها قصد کنار رفتن از مسئولیت خود را ندارد بلکه در پی شکوفایی و نوسازی نظام جمهوری اسلامی در سایه مردم و صندوق‌های رای است. روحانی دلخور نیست اما برخی اکانت‌های تندرو رقیب‌اش در این آرزو خیال‌پردازی می‌کنند.

چرایی این نوع برخورد هم می‌تواند محل سوال باشد و شاید نزدیک‌ترین پاسخ به آن نزدیکی ایام انتخابات و جدل‌های ناتمام اما درونی یک جریان سیاسی. جریانی که گرچه رقیبی در میدان ندارد اما دعواهای مختلف سهم‌خواهانه‌ای را تجربه می‌کند که نیازمند پوششی برای گذاشتن بر روی آن‌هاست و چه دیواری کوتاه‌تر از دولت و رئیس‌جمهوری که دست‌مایه دروغ‌های بزرگ و کوچک آن‌ها شود.

همانگونه که آشنا مشاور رییس‌جمهوری هم در توئیت خود اشاره کرده است برخی در تداوم سبک آمدنیوزی، هر خبر فیکی را منتشر کرده و بر اساس آن شروع به تحلیل و رایزنی می‌کنند و این در درازمدت اعتماد مردم به همه افراد و جریان‌ها را از میان می‌برد و در آتش دروغ افروخته شده، «تر و خشک» باهم می‌سوزند.

شوک‌های غیراخلاقی به یک جامعه اخلاقی

مردم در راهپمایی ۲۲ بهمن امسال نشان دادند که با وجود تمام مشکلاتی که در کشور وجود دارد اخلاق‌مدارانه در حراست از انقلاب خود در میدان حاضر می‌شوند. این درحالی است که شایعات بی‌اساسی مانند استعفای رییس‌جمهوری می‌تواند بر افکار عمومی و روان جامعه تبعات خطرناکی داشته باشد که ایجاد ناامنی و بی اعتمادی به شرایط کشور یکی از آن‌هاست. مدعیان حمایت از مردم در حالی به دروغ شوک‌های غیراخلاقی به جامعه وارد می‌کنند که جامعه هنوز در شوک رویدادهای چند ماه گذشته است و تاب و توانی برای پذیرش و حتی درنگ درباره این نوع اخبار را ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

به گزارش جام نیوز، در چند روز اخیر دو اتفاق مهم در عراق رخ داد که منافع ایران را در این کشور تامین می کرد. اولی این بود که گروه های شبه نظامی تحت حمایت ایران، به احتمال زیاد عصائب اهل الحق یا کتائب حزب الله، سه موشک به داخل سفارت ایالات متحده آمریکا شلیک کردند که در نتیجه این حمله یک نفر زخمی شد. دومی این بود که مقتدی صدر، روحانی سیاسی، جنبش اعتراضی عراق را رها و حمایت خود را از ایران اعلام کرد.

حمله موشکی نشان دهنده ادامه ناامیدی و خشم ایران از این مساله بود که در تلافی ترور سردار سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران توسط ایالات متحده، هنوز هیچ آمریکایی کشته نشده است. آنهایی که محل غذاخوری درون مجتمع سفارت را در این حمله موشکی هدف گرفتند، در حقیقت نشان دادند که دست ایران هم در کار بوده است. احتمال اینکه در این حملات موشکی اشخاصی کشته شوند، بسیار بالا بود و اینکه این موشک ها صرفا با منطقه ای باز در مجموعه سفارت برخورد کردند، بیشتر جای تعجب داشت. گروه های متحد و نزدیک به ایران هرگز حملات اینچنینی که جان آمریکایی ها را به طور مستقیم تهدید کند انجام نخواهند داد مگر آنکه مجوز چنین اقدامی را از سوی ایران دریافت کرده باشند. این حمله صرفا یکی دیگر از حملات در سیاست خصمانه فزاینده ایران علیه ایالات متحده بود.

آنچه بیشتر موجبات خوشنودی و رضایت ایران را فراهم آورده، پیشرفت در روابط با مقتدی صدر است. صدر، روحانی برجسته شیعه و رهبر قدرتمندترین بلوک سیاسی در مجلس عراق اخیرا تصمیم به حمایت از ایران گرفته است. صدر تا چندی پیش از جنبش اعتراضی مردمی در عراق علیه فساد دولت نزدیک به ایران حمایت می کرد و نفوذ تهران در سیاست بغداد را مورد انتقاد قرار داده بود. اما صدر حالا می گوید که نمی تواند ادامه تخریب دارایی های دولتی را بپذیرد.

در حالی که آیت الله العظمی علی سیستانی، رهبر ملی گرای شیعه عراق، و برخی از مقامات جناح صدر هنوز از تظاهرات کنندگان حمایت می کنند، عقب نشینی صدر از حمایت از جنبش اعتراضی و گرفتن طرف ایران می تواند آسیب رسان باشد. این اتفاق نشان دهنده یک فصل دیگر در فعالیت سیاسی متلون و دمدی مقتدی صدر است. او دو سال گذشته را صرف ارائه تصویر جدیدی از خود کرده بود تا دیگر یک عامل ایران به نظر نرسد و در مقابل، به عنوان یک ملی گرای عراقی شناخته شود که به اتحاد سازنده بیش از هر اتفاق دیگری اهمیت می دهد. صدر در همین راستا در انتخابات سال 2018 حزب کمونیست عراق را به عنوان متحد کلیدی خود برگزید. اسلام گرایان شیعه و کمونیست ها مشترکات زیادی ندارند، اما هر دو یک پیام مشترک را دنبال می کنند و آن رهایی فقراست.

از این رو، این سوال مطرح می شود که چرا حالا و بعد از دو سال تلاش برای تغییر وجهه، صدر اکنون تصمیم به استفاده از قدرت خود برای حمایت از ایران گرفته است؟

این روحانی برجسته شیعه که به تازگی از سفر به ایران بازگشته، آشکارا به این نتیجه رسیده که در شرایط کنونی از گرفتن طرف ایران دستاوردهای بیشتری خواهد داشت تا اقدام علیه آن. ایرانی ها از حمایت اولیه صدر از تظاهرات کنندگان عراقی به شدت خشمگین شده بودند، اما دریافتند که صدر جریان گسترده و جانسپارانه ای دارد. همین امر به صدر یک فرصت داد تا از تغییر در اتحاد خود، دستاوردی داشته باشد. ایران قطعا در برابر این اتحاد جدید به صدر پیشنهادی داده است. دو احتمال موجود این است که ایران نفوذ صدر بر تحولات مرتبط با شکل گیری دولت جدید در عراق را تضمین کرده یا دسترسی او را به منابع مالی افزایش داده باشد.

پس از ترور سردار سلیمانی، استقلال صدر از ایران به شدت دشوار شد. ماهیت ترور آشکار سردار در مسیر فرودگاه بین المللی بغداد احساسات ضدآمریکایی گروه های شبه نظامی شیعه را تثبیت کرد. صدر با رد این روایت، هویت خود به عنوان یک نیروی مقاومتی معتبر در برابر ایالات متحده را به خطر می انداخت. با این حال، نمی توان مطمئن بود که صدر با عزمی راسخ نهایتا به طرف ایران بازگشته است. این روحانی دائم در حال رنگ عوض کردن و در حیطه سیاسی متلون و دمدمی مزاج است و در داخل عراق هم بیش از آن قدرت دارد که بخواهد به عامل ایران تبدیل شود. زمانی در آینده او مجددا مسیر خود را تغییر خواهد داد. اما در حال حاضر، به نظر می رسد که صدر باور دارد ماندن در کنار ایران برای او بهتر از فعالیت علیه آن است.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مشاور امنیت ملی آمریکا پاسخ این پرسش را در قالب بازگویی آرزو‌های خود داد. اوبراین در گفتگو با فاکس‌نیوز اظهار داشت: تحریم‌ها و اعتراضات اخیر مردم (؟!) ایران را مجبور به بازگشت به میز مذاکرات می‌کند.

وی افزود: هر چند ایران همچنان به رفتار‌های خصمانه خود ادامه می‌دهد، اما دولت ترامپ اقتصاد آنان را فلج کرده است.

مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: من فکر می‌کنم کمپین فشار حداکثری ترامپ در حال کار کردن است و ایران برای رهایی چاره‌ای جز بازگشت به میز مذاکرات ندارد.

اوبراین همچنین گفت: آنچه باعث مذاکره آن‌ها خواهد شد، فشار بر اقتصاد است و وقتی کسانی با حضور در خیابان‌ها شعار‌هایی ضد رژیم سر می‌دهند به این معنا است که فشار حداکثری پاسخ مثبت داده است. (!)

در همین حال جونیور فرزند ارشد ترامپ ضمن ذوق‌زدگی و انتشار چند تصویر مربوط به حمله چند نفر از اوباش و پادو‌های ضد انقلاب به تصاویر شهید سلیمانی در توییتر نوشت: به نظر می‌رسد این تصاویر و متفاوت از داستان‌هایی است که بار‌ها و بار‌ها در رسانه‌ها دیده و شنیده‌ایم که مردم ایران چگونه او (سلیمانی) را دوست دارند.

این فضاسازی‌های آرزواندیشانه و مستند به خباثت چند نفر مزدور وطن‌فروش، در حالی است که ملت بزرگ ایران در مراسم عظیم تشییع حاج قاسم سلیمانی، جواب بسیاری از یاوه‌گویی‌های دشمنان را داد و معرکه‌گیری چند وطن‌فروش در حمله و اهانت به شهید حاج قاسم سلیمانی، چیزی از ضربه بزرگی که ملت ایران و آن شهید والامقام به دشمن زدند، نمی‌کاهد.

این نکته هم گفتنی است که ملت ایران آخرین بار، ماهیت مذاکره و توافق با شیطان بزرگ را در ماجرای برجام تجربه کرد: واگذاری امتیازات متعدد، دریافت مشتی وعده نسیه، و سرانجام زیرپا گذاشتن کل توافق از سوی غرب و اصرار به ادامه تعهدات از سوی ایران؟!