fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 38 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

اقتصادنیوز؛ در حالی که این ویروس طی چند ماه گذشته به ۵۰ کشور سرایت کرده است، از ۵۴ کشور آفریقایی فقط در کشورهای مصر، الجزایر و نیجریه یک تن به این ویروس مبتلا شده اند.

راز مصونیت قاره آفریقا از ویروس کرونا چیست؟

شنبه, 10 اسفند 1398 ساعت 20:25

در حالی که این ویروس طی چند ماه گذشته به ۵۰ کشور سرایت کرده است، از ۵۴ کشور آفریقایی فقط در کشورهای مصر، الجزایر و نیجریه یک تن به این ویروس مبتلا شده اند.

 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ ویروس جدید کرونا اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی برای اولین بار در شهر ووهان چین شناسایی و گزارش شد و پس از آن به سرعت به کشورهای مختلف جهان به جز آفریقا سرایت کرد؛ حالا در خصوص این موضوع بسیاری می پرسند "چرا در حالی که این ویروس طی چند ماه گذشته به ۵۰ کشور سرایت کرده، ولی آفریقا را تحت تاثیر قرار نداده است؟

به گزارش سازمان جهانی بهداشت طی نزدیک به سه ماه گذشته بیش از  ۸۰ هزار تن در ۵۰ کشور جهان به این ویروس مبتلا شده اند. بورس های جهانی فقط در چند روز گذشته بیش از ۳۳۰۰ میلیارد دلار ارزش خود را از دست داده اند،  ولی گویی در آفریقا از کرونا خبر چندانی نیست!

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، در چین که کانون اصلی شیوع این بیماری محسوب می شود بیش از ۷۹ هزار تن در کره جنوبی بیش از ۳ هزار تن در ایتالیا ۹۰۰ تن ، در ژاپن ۲۴۰ تن ، در آمریکا ۷۰ تن ، در فرانسه ۶۰ تن ، در آلمان ۵۵ تن ، در اسپانیا بیش از ۴۰ تن و .... به این ویروس مبتلا شده اند .

این در حالی است که از ۵۴ کشور آفریقایی فقط در کشورهای مصر، الجزایر و نیجریه یک تن به این ویروس مبتلا شده اند . فرد مبتلا در نیجریه یک ایتالیایی است که به این کشور سفر کرده است!

نکته حایز اهمیت و قابل تامل اینکه قاره آفریقا درسه دهه اخیر و بویژه درسالهای گذشته بیشترین مراودات و مبادلات را با چین به عنوان کانون انتشار ویروس کرونا داشته ولی از ابتلا فراگیر به این بیماری مصون مانده است؛ و این پرسشی است که ذهن تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.

این پرسش هنگامی جدی تر مطرح می شود که بدانیم در حدود ۲ میلیون چینی در کشورهای مختلف آفریقا کار و یا زندگی می کنند. بیش از ۱۰ هزار شرکت بزرگ و کوچک چینی در سراسر آفریقا فعالیت دارند و نزدیک به ۵۰ درصد از بازار ساخت و سازهای آفریقا را در اختیار خود گرفته اند و بیش از ۳ هزار پروژه مهم زیر ساختی در آفریقا توسط چینی ها در حال اجرا است؛ با این وجود آفریقا همچنان از ابتلا به این ویروس مصون مانده است.

تا چند روز پیش ، روزانه ۸ پرواز بین چین و کشورهای آفریقایی انجام می شد و صدها مسافر را  از چین به آفریقا و بالعکس منتقل می کرد. مسافران چینی بزرگترین گروه مشتریان خطوط هوایی اتیوپی یعنی بزرگترین شرکت هواپیمایی آفریقا را تشکیل می دهند. این میزان سفر از چین به آفریقا بهترین راه برای انتقال ویروس کرونا به این قاره بود ولی چنین نشد.

نبود امکانات تشخیص

در پاسخ به این ابهام (نبود امکانات تشخیص) ممکن است گفته شود که کشورهای آفریقایی فاقد امکانات لازم برای تشخیص این ویروس هستند ، ولی اعلامیه سازمان جهانی بهداشت با این فرضیه مطابقت نمی کند. براساس اعلام این سازمان ، کیت های شناسایی ویروس کرونا در اختیار ۱۹  کشور آفریقایی از جمله در نیجریه، گابون، کامرون، اتیوپی، کنیا، زامبیا، سیرالئون قرار گرفته است.

ضمن اینکه کشورهای قاره آفریقا پیش از این با ویروس هایی نظیر سارس و ابولا دست به گریبان بودند و تجربه بسیاری در شناسایی اینگونه بیماری ها دارند.

از سوی دیگر حتی اگر امکانات شناسایی این ویروس در آفریقا وجود نداشت، مرگ و میر ناشی از این بیماری کافی بود که موارد ابتلا به راحتی شناسایی و گزارش شود.

گرما مانع ابتلا به ویروس کرونا

برخی در پاسخ به سوال یاد شده اینگونه مطرح می کنند که گرمای محیط  مانع ابتلا و شیوع ویروس کرونا می شود و به همین دلیل کشورهای آفریقایی تا کنون از این ویروس در امان مانده اند . با این وجود این فرضیه براساس مشاهدات محیطی مطرح می شود و تاکنون بصورت علمی و آزمایشگاهی  به اثبات نرسیده است. هیچیک از متخصصین و نهادهای  بهداشتی جهان تا کنون این فرضیه را تایید نکرده اند.

اینکه کشورهای آفریقایی تا کنون از شیوع و گسترش این بیماری در امان مانده اند قطعا موجب خشنودی جامعه بشری است و در آن تردیدی نیست. نکته حایز اهمیت این است که برای این پدیده باید یک توضیح علمی و منطقی وجود داشته باشد. آیا آفریقا نسبت به این ویروس مصونیت دارد یا ... ؟!

خواندن 606 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.