fajr 1400 01

انتخابات 1400

تیتر اخبار

چه کسی آنلاین است؟

ما 35 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

حسین الله‌کرم: دولت و اصلاحات با جنگ روانی دنبال ایجاد شکاف بین انقلابی‌ها و اصولگرایان‌اند/ راه سختی برای انتخابات مجلس داریم

تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با نامه نیوز

چهارشنبه, 09 بهمن 1398 ساعت 19:13

گروه سیاست نامه نیوز: زمان انتخابات مجلس است و هر جریان سیاسی تدابیر خاص خود را برای جلب نظر افکارعمومی دارد. هنوز مشخص نیست در این انتخابات رقابتی دو قطبی را شاهد خواهیم بود یا شکل رقابت از حالت سنتی اصولگرا-اصلاح طلب بیرون می آید و گروه های سیاسی به طور مشخص جبهه پایداری با تابلوی اختصاصی خود وارد گود می شوند.

حسین الله کرم تحلیلگر مسائل سیاسی می گوید: با وجود جنگ روانی دولت و اصلاح طلبان برای ایجاد شکاف بین نیروهای انقلابی و اصولگرا، در نهایت رقابت دوقطبی بین جریان انقلابی و غیرانقلابی شکل می گیرد.

مشروح گفتگوی حسین الله کرم با نامه نیوز را در ادامه بخوانید.

*انتخابات آینده چند قطبی می شود؟
-انتخابات مجلس یازدهم بین دو جریان انقلابی و جریان غیرانقلابی دوقطبی خواهد شد. البته به نظر می رسد جریان غیرانقلابی دنبال اجرای جنگ روانی است چون می گویند «به دلیل ردصلاحیت ها امکان ارائه لیست 30 نفره در تهران برایشان مقدور نیست». حال آنکه حداقل سه لیست 30 نفره از نیروهای غیرانقلابی در تهران  تأییدصلاحیت شده اند. ازاینرو به نظرمی رسدجریان غیرانقلابی بدلایل ریزش آراء ناشی از چالش ها، ناکارآمدی و مشکلات معیشتی می خواهد با پروژه جنگ روانی، نیروهای انقلابی ، و اصولگرایان سنتی را دچار اشتباه محاسباتی نماید تا آنها با دولیست وارد انتخابات شوند.نیروهای غیرانقلابی فکرمی کنند باموفقیت دراین عملیات روانی می توانندمجلس دهم را تکرار کنند.
*اصلاح طلبان می گویند «گرچه به اندازه لیست سی نفره نامزد داریم اما چهره ها و شخصیت های شناخته شده ما ردصلاحیت شدند» به نظر شما اصولگرایان و نیروهای انقلابی برای پیروزی در انتخابات مجلس راه ساده ای پیش رو دارند؟
-بهیچ وجه اینطور نیست زیرا جریان غیرانقلابی، آنقدر ازافرادشاخص تاییدصلاحیت شده برخوردار است که برخی از آنها قبل از شروع تبلیغات قانونی و رای گیری در دوم اسفند و شمارش آراء خودشان را رئیس مجلس می دانند.
در حال حاضر اصولگرایان نیز تحت عنوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب فعال شده اند و به نظر می رسد تلاش دارند با افزایش نامزدهای انقلابی وهمچنین افزایش تعداد جوانان ازیکطرف وزن نیروهای انقلابی و جهادی را اضافه کنند وازطرف دیگر وجودجوانان رانماد توجه به بیانیه گام دوم امام خامنه ای معطوف نمایند تا ازاین طریق  به لیست واحد برسند. آنها معتقدند تشدید جنگ روانی فوق الذکر از طرف رئیس جمهور که دیروز درجمع استانداران و فرمانداران رخ داد، وحدت لیست را برای آنها سخت می کند. آقای روحانی در جمع فرمانداران و استانداران درقامت اپوزیسیون ویک استادجنگ روانی اظهار کرد که تعداد نامزدهای یک جناح(منظور اصلاحات واعتدال که عمدتا نیروهای غیرانقلابی اند)کمتر از نامزدهای یک لیست کامل انتخاباتی در تهران وشهرستانهاست. بنابراین نیروهای انقلابی راه سختی را پیش رو دارد.
*اگر اصلاح طلبان لیست انتخاباتی در تهران ندهند، به نظر شما رقابت پایداری و شورای ائتلاف می تواند نشاط انتخاباتی ایجاد کند؟
-گرچه فرض سئوال را قبول ندارم ومعتقدم  اصلاح طلبان و دولت حتما لیست مشترک ارائه می کنند اما به فرض صحت نیز معتقد به نشاط ورقابت انتخاباتی هستم. زیرابدلیل جامعه شناختی،مشکلات معیشتی واقتصادی ناشی از عملکرد دولت دوازدهم موجب کوچ طبقاتی شده بطوریکه طبقه متوسط به طبقه فرودست کوچ کرده است بر همین اساس شعار رفاه-آزادی ولذت طبقه متوسط تبدیل به شعار معیشت- اقتصاد وعدالت طبقه فرودست خواهد شد. این وضعیت با شکست برجام موجب سست شدن پاسخ معتبر نخبگان غیرانقلابی وحتی نخبگان زاویه دار با نظام مبنی بر همکاری با کدخداشده است.ازاینرو گفتمان دوگانه رفاه ولذت  به نفع داعیه های انقلابی کنار میرودو جامعه همچنان شاهد رقابت و نشاط  انتخاباتی خواهد بود.
*به نظر شما بزرگترین چالش اصولگرایان و نیروهای انقلاب در انتخابات پیش رو چیست؟
- یادآور می شوم من اصولگرایان سنتی را همسو و پوشش دهنده کامل نیروهای انقلاب نمی دانم اما به هر صورت در پاسخ به این سئوال معتقدم جنگ روانی دولت و اصلاح طلبان مهمترین چالش نه تنها برای اصولگرایان و نیروهای انقلابی بلکه برای جامعه ایرانی نیز خواهد بود. به نظر می آید دولت و اصلاح طلبان برای حفظ قدرت از هر اقدامی برای انحراف اذهان از ناکارآمدی اقتصادی و همچنین دور کردن فساد از دامن خودشان استفاده خواهند کرد.
خواندن 700 دفعه
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.